Media Club zkouší programatický prodej videoreklamy

Reklamní pozice na webovém portfoliu skupiny Prima jsou kromě klasického způsobu prodeje klientům k dispozici také skrze programatické systémy

Reklamní pozice na webovém portfoliu skupiny Prima jsou kromě klasického způsobu prodeje klientům k dispozici také skrze programatické systémy Zdroj: archiv

Reklamní pozice na webovém portfoliu skupiny Prima jsou kromě klasického způsobu prodeje klientům k dispozici také skrze programatické systémy.

V průběhu září spustilo media zastupitelství Media Club testovací režim programatického prodeje videoreklamy. Po vyhodnocení testovacího období pak podle zájmu klientů kapacita uvolněná pro tento způsob prodeje buď navýší, nebo sníží. Prostřednictvím programatických systémů je možné nakoupit reklamu na všech webech, které zastupuje Media Club, nejvyšší podíl však má online portfolio skupiny Prima.

„Chtěli jsme našim obchodním partnerům nabídnout možnost nakoupit naše online reklamní pozice v rámci programatických systémů, které některému typu klientů vyhovují více než klasický způsob nákupu. V některých případech je také možné dosáhnout díky programatickému nákupu vyšší efektivity cílení,“ říká Vladimír Pořízek, výkonný ředitel skupiny Prima.

Pro programatický prodej využívá skupina Prima a její mediální zastupitelství Media Club technickou platformu společnosti Adform, která má s alternativními způsoby prodeje reklamy dlouholeté mezinárodní zkušenosti.

Již dříve bylo možné využít programatický nákup pro bannerové pozice, nyní se k nim přidává i videoreklama, do budoucna přibude i nabídka overlayeru.