Milan Fridrich nebude kandidovat na post ředitele ČT

Milan Fridrich

Milan Fridrich

Výkonný ředitel oddělení nových médií v České televizi Milan Fridrich nebude kandidovat na post ředitele České televize. Mluvilo se o něm přitom jako o jednom z možných favoritů na uvolněné křeslo po Jiřím Janečkovi.

„V zářijové volbě na nového šéfa ČT jsem se rozhodl po pečlivé úvaze nekandidovat. Post šéfa ČT je ryze exekutivní pozice, kde nezbývá čas na kreativitu a novinařinu. Já se však chci s maximální energií a pokorou dále věnovat tvořivé stránce médií, práci s programem, zprávami a novými platformami,“ uvedl Fridrich.

Rada České televize vyhlásila výběrové řízení v polovině července, Nástupce Jiřího Janečka, který se rozhodl po osmi letech z čela ČT ze zdravotních důvodů odejít, by měl být znám do konce září.

Podle serveru Mediář.cz přesvědčení kandidovat už vyjádřili bývalý šéf Novy Petr Dvořák, výkonný ředitel hudební TV Óčko Hynek Chudárek, šéfdramaturgyně vývoje nových pořadů ČT Alena Müllerová a někdejší šéf projektu digitální TV Barrandov Radomír Pekárek. Rozhoduje se také Roman Bradáč, ředitel zpravodajského kanálu ČT24, Fridrichův nástupce v této funkci.

Janeček odchází z postu ředitele k 31. srpnu. V mezidobí mezi rezignací Janečka a zvolením nového ředitele bude televizi řídit statutární zástupce a vedoucí kanceláře generálního ředitele Vladimír Karmazín.