Nenechte si ujít NetClub s Janem Šedivým

Jan Šedivý, host v pořadu Connected.

Jan Šedivý, host v pořadu Connected. Zdroj: Jan Sedlak

Hostem NetClubu ve středu 14. března bude Jan Šedivý, který roku 1992 odešel pracovat do Ameriky – do laboratoří IBM. V T.J. Watson Research Center se osm let zabýval právě analýzou řeči. Má devatenáct amerických patentů, které se k této oblasti vztahují, některé z nich velmi důležité. Byl rozhodujícím mozkem za vývojem komerčně úspěšného systému IBM ViaVoice, což je nástroj umožňující diktovat počítači v různých jazycích a zadávat mu hlasové příkazy.

Po návratu z USA zůstal Jan Šedivý dalších osm let v IBM. Založil pražskou výzkumnou a vývojovou laboratoř IBM, pokračoval na ViaVoice a věnoval se dalším softwarovým tématům. Na dva roky pak přijal nabídku další firmy provozující výzkum a vývoj na nejvyšší úrovni – Google. Tam vedl mezinárodní tým vývojářů zabývajících se lokalizací map a hlasového vyhledávání v různých jazycích.

Jana Šedivého zpovídal Jan Sedlák. Podívejte se na rozhovor:

Od roku 2010 učí cloud computing a vývoj internetových aplikací na ČVUT. Burcuje studenty, aby propojovali technické vidění světa s obchodním, protože jen tak mají naději na úspěch. Za tím účelem založil eClub, pozoruhodnou výukovou a diskusní platformu, která se snaží naučit studenty podnikat.

NetClub s Janem Šedivým proběhne 14. března od 9:00 v Galerii Café Louvre. Více info .