Nova dostala tři pokuty za Kriminálku Las Vegas

Kriminálka Las Vegas vynesla Nově pokuty ve výši 600 tisíc

Kriminálka Las Vegas vynesla Nově pokuty ve výši 600 tisíc

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila společnosti CET21 tři pokuty, každou ve výši 200 tisíc korun. Reaguje tak na porušení zákona, který zakazuje v době od 6 do 22 hodin zařazovat pořady a upoutávky, které by mohly ohrozit fyzický, psychický nebo mravní vývoj dětí a mladistvých.

Všechny tři pokuty jsou reakcí na uvedení seriálu Kriminálka Las Vegas na programu Nova v odpoledních hodinách. Jednotlivé díly, které podle RRTV CET21 neměla zařadit do vysílání v době, kdy u televizorů mohou sedět děti, byly odvysílány 12. a 20. března a 11. dubna letošního roku v čase od 17:35. Rada o udělení pokut rozhodla na svém 17. zasedání, které se konalo 17. září.

Radním konkrétně vadily naturalistické záběry, jako například vytahování zbraně z tkání oběti nebo scéna, ve které vražedkyně seká těla svých obětí sekerou, protože by mohly u dětí způsobit otřes nebo snížení citlivosti k vnímání násilí. V jednom z odvysílaných dílů zase vadila scéna, kdy je žena zavražděna v autě za přítomnosti své dcery. Ta by podle Rady mohla v dětech mimo jiné vyvolat strach o své blízké.

Další pokuta, tentokrát ve výši 250 tisíc korun byla udělena společnosti Biopol GN za reklamu na Barny´s Kolostrum, která běžela 11. listopadu 2012 na programu Prima Family a pokutu ve výši 50 tisíc korun dostala společnost Interpharma Praha za uvedení reklamy na produkt Regrapex-R na ČT1.

O další činnosti Rady pro rozhlasové a televizní vysílání se dočtete zde: