O2 bude koprodukovat české filmy

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: CTK

Operátor O2 se svou digitální televizí O2 TV se bude podílet na produkci českých filmů. Jako první si firma vybrala film Muzikál aneb Cesty ke štěstí, který je příběhem o nastudování Starců na chmelu.

Poté, co operátor v létě spustil vlastní sportovní kanál a stal se tak distributorem jedinečného obsahu, se bude podílet i na samotné filmové tvorbě. Podporovat chce nejen český film, ale také české producenty.

Premiéra filmu je naplánována na 14. ledna příštího roku. „Pro zákazníky O2 bude film dostupný exkluzivně v O2 Videotéce v květnu 2016, a to jak v O2 TV, tak na webových stránkách nebo v mobilní aplikaci,“ uvedla produktová manažerka O2 Videotéky Viera Kasalová.

O2 TV se bude podílet na komunikaci filmu a pro tyto účely O2 TV připravilo i znělku pro kina. V rámci filmu má také několika vteřinový product placement svého kanálu O2 Sport.

Muzikál aneb Cesty ke štěstí vznikl jako poklona legendárním Starcům na chmelu. Děj se odehrává v Kounicích na Kutnohorsku v areálu dětského tábora a divákům připomene nadčasové písně muzikálu z 60. let. Ve filmu režisérky Slobodanky Radun se objeví například Adam Mišík, Vica Kerekes, Roman Vojtek, Vladimír Polívka, Jiří Korn, Václav Kopta, Josef Laufer nebo Jaroslava Obermaierová. Nových verzí písní i filmové hudby se ujal Petr Malásek. Na produkci českých filmů se běžně podílejí velké televizní společnosti jako je Nova, Prima nebo Česká televize.