Petr Poledne otevřel vlastní advokátní kancelář

poledne, právo, byznys

poledne, právo, byznys Zdroj: archiv

JUDr. Petr Poledne, Ph.D., považovaný dlouhodobě za jednoho z klíčových právníků advokátní kanceláře Kříž a Bělina, oznámil vznik vlastní advokátní kanceláře Polednelegal.

Poledne a jeho spolupracovníci poskytují komplexní právní služby se zaměřením na mezinárodní i vnitrostátní rozhodčí řízení, obchodní právo a některé specializované obory, jako je právo telekomunikační, poštovní a právo energetické. Samozřejmou součástí právní služeb Polednelegal jsou bohaté zkušenosti se soudními řízeními všech typů.

JUDr. Petr Poledne, Ph.D., vedle advokátní praxe působí jako rozhodce Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky. V rámci České advokátní komory vykonává funkci místopředsedy Kontrolní rady České advokátní komory a kárného žalobce.

Právnické vzdělání získal na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a na University of Limerick v Irsku. Své akademické vzdělání si prohloubil postgraduálním studiem, obor Soukromé právo, na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, které v roce 2002 završil doktorátem

Věnuje se publikační činnosti a je spoluautorem tzv. „velkého černého komentáře“ k Občanskému soudnímu řádu (Drápal, L., Bureš, J. a kol., Občanský soudní řád. Komentář. 1. vydání. Praha. C. H. Beck, 2009).