Povodně zvýšily návštěvnost internetu

Rozvodněné Labe v Děčíně

Rozvodněné Labe v Děčíně Zdroj: ctk

Červnová povodňová situace přivedla na webové stránky se zpravodajstvím velké množství uživatelů. V den očekávané kulminace Vltavy v Praze spojené s neklidnou situací v dalších obcích (3. června) navštívilo weby v kategorii Zpravodajství více než 2,2 milionu uživatelů, což je nejvíce od začátku roku a o 860 tisíc více než v průměrný červnový den. Pozdější události politické scény tuto rekordní návštěvnost již nepřekonaly.

Webové stránky zapojené do výzkumu NetMonitor navštívilo v červnu 6,09 milionu uživatelů, kteří na nich provedli téměř 8 miliard zobrazení. Čeští internetoví uživatelé provedli na webových stránkách zapojených do výzkumu více než 1,1 miliardy návštěv, kdy průměrná návštěva trvala přibližně osm a půl minuty. Weby měřené výzkumem navštívilo v šestém měsíci v roce denně v průměru více než 3 miliony uživatelů.

Návštěvnost mobilního internetu se v červnu zvýšila o 45 tisíc uživatelů a dosáhla počtu více než 1,7 milionu RU. Čeští internetoví uživatelé provedli s použitím mobilních telefonů a tabletů více než půl miliardy zobrazení stránek, nejvíce pak na horizontálních portálech a zpravodajských webech. Streamovaný obsah sledovalo v šestém měsíci téměř 2,8 milionu uživatelů, kteří na stránkách s multimediálními soubory provedli více než 93 milionů zahájených přehrání. Celkový čas strávený na těchto webech dosáhl téměř čtyři a půl hodiny.