PR Klubu šéfuje Jansová

Adéla Jansová, ředitelka PR Klubu

Adéla Jansová, ředitelka PR Klubu Zdroj: PR Klub

Ve výběrovém řízení na výkonnou ředitelku PR Klub uspěla Adéla Jansová. Pracovní povinnosti plně převezme v květnu, poprvé se představí na vyhlášení 14. ročníku soutěže Zlatý středník 28. dubna v pražském Autoklubu.

Jansová bude mít na starosti kompletní řízení PR Klubu, přípravu vzdělávacích aktivit a soutěže Zlatý středník i práci s členskou základnou a profesionály působícími v oboru.

Má zkušenosti z PR agentur, pracovala pro B.I.G. Public Relations, All In Agency nebo MediaClar Public Relations. Stála u zrodu neziskové organizace Um sem um tam, která propojuje profesionály z byznysu a neziskových organizací. Naposledy pracovala na pozici Community and Connection Creator v Impact Hub Praha. V PR Klubu bude působit v týmu se stávající tajemnicí PR Klubu Danielou Příhodovou.

„O zřízení pozice ředitele PR Klubu jsme dlouhodobě usilovali,“ říká Petr Langer, předseda PR Klubu. „Společnou vizí výkonného výboru bylo díky angažmá člověka, který se bude rozvoji této neziskové organizace dlouhodobě věnovat, zajistit řádnou kontinuitu aktivit i dlouhodobou stabilizaci sdružení. Zároveň jsme chtěli rozvázat ruce členům výkonného výboru, kteří se vždy věnovali PR Klubu ve svém volném čase a jako mimopracovní aktivitě. Díky nové ředitelce se výkonný výbor stane orgánem poradním a koncepčním, ale nikoliv exekutivním, jak tomu bylo doposud.“

Nezisková organizace PR Klub organizuje vzdělávací akce pro profesionály z oboru. Meziročně se členům výkonného výboru díky orientaci akcí především na etablované pracovníky podařilo čtyřnásobně navýšit příjem PR Klubu z tzv. vlastní činnosti. V posledních dvou letech došlo také k nárůstu, ale i kvalitativní obměně členské základny, která je nyní také založena především na v oboru dlouhodobě působících profesionálech.