Pražské mistrovství v atletice přitáhlo světová média

Kudy na mistrovství v atletice? Poradí Liška s Vetchým

Kudy na mistrovství v atletice? Poradí Liška s Vetchým Zdroj: archiv

Pražské atletické mistrovství Evropy je vyprodáno. Jak se dostat do arény, ukazuje TV spot s Pavlem Liškou.

V Praze bylo zahájeno halové mistrovství Evropy v atletice. Akreditovalo se na něj na 900 zástupců médií: zhruba 200 píšících novinářů, 100 fotografů a 130 TV komentátorů. Jenom pracovníků České televize, která zajišťuje přímé přenosy, je 259. Přenos jde do 28 evropských zemí a do Brazílie, atletika z pražské O2 areny je i streamována s anglickým komentářem na webu Evropské atletické asociace.

Velká atletika byla v Praze naposledy před 37 lety a organizátoři chtěli vzbudit zájem i TV spoty. Kampaň pěti spotů pod názvem „Fanoušek je součástí týmu“ s předními českými atlety a herci Ondřejem Vetchým a Pavlem Liškou běží již od loňského podzimu, před mistrovstvím byl nasazen poslední spot, ve kterém se Liška převlékl za českou atletickou hvězdu Hejnovou a Vetchý za čtvrtkaře Masláka, aby se dostali do vyprodané haly.

Spotová i printová kampaň k halovému mistrovství Evropy se nesla v duchu motta Fanoušek je součástí týmu. TV spoty vznikaly pod režisérským vedením Jana Prušinovského (na kontě má například televizní seriál Okresní přebor). Zahráli si v nich Ondřej Vetchý s Pavlem Liškou společně se současnými i bývalými českými reprezentanty – Janem Železným, Tomášem Dvořákem, Zuzanou Hejnovou, Ladislavem Prášilem, Pavlem Maslákem a Adamem Sebastianem Helceletem.