Prima chystá nový seriál Sborovna

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: e15

Novým tahounem programu televize Prima v roce 2012 by se měl stát komediální seriál Sborovna. Ten se již momentálně natáčí, výroba potrvá až do letošního podzimu. Seriál vzniká v produkci externí firmy Filmbrigade, která pro Primu natočila série Letiště, Přešlapy nebo Zázraky života. V první várce se má natočit 10 dílů, do kterých Prima podle zdroje E15 z televize nainvestuje přes dvacet milionů korun. O pokračování se pak rozhodne podle diváckého úspěchu.

Samotná Prima zachovává kolem nového projektu úzkostlivé mlčení. „Tyto informace nebudeme vůbec komentovat,“ uvedla mluvčí Primy Jana Mrákotová. Šéfové Primy přitom na Sborovnu, která se bude odehrávat v prostředí základní školy, kývli již v červnu. Vyjádřit se nechtěli ani zástupci produkční společnosti Filmbrigade.

Zelená pro projekt Sborovna by mohla naznačovat, že druhá komerční televize se po letošním experimentálním jaru zase začíná vracet k osvědčeným formátům, které přitahují miliony diváků. Prima na jaře odstartovala nové pořady jako reality show Šéfka, Farmář hledá ženu a Mami, ožeň mě, seriál Aféry, bizarní show Čápi s mákem nebo zábavné pásmo Partička.

Kvůli nízkému zájmu diváků musela buď přesunout do méně atraktivních časů nebo zastavit Šéfku, Čápi s mákem, Partičku a Aféry. Primě na druhou stranu stále funguje nekonečný seriál Cesty domů. Podobně Nova boduje s nezničitelnými tituly jako Ulice nebo Ordinace v růžové zahradě.

Rovněž největší komerční stanice chce na podzim odstartovat nové seriály jako Expozitura, kterou měla několik let v archivu, nebo další díly Soukromých pastí. TV Barrandov pak na podzim spustí nový sitcom Ivana Mládka Hlava 22. Na seriály tradičně sází i Česká televize. V příštím roce bude vysílat nové díly úspěšného seriálu Vyprávěj, v záloze bude mít i seriál o důchodcích Život je ples či nové díly Zdivočelé země.

Naopak doba již nepřeje velkým soutěžím nebo castingovým show. Prima a Nova na podzim 2010 pohořely s castingovými pořady Talentmania a Česko Slovensko má talent. Navzdory tomu Prima chce letos na podzim spustit druhý díl talentové soutěže.