Pro studenty je jasnou volbou ČEZ

ČEZ

ČEZ Zdroj: profimedia.cz

Technici chtějí do Škody Auto, právníci do Allen&Overy, ekonomové do PwC. Takhle by volili vysokoškoláci s nejlepšími studijními výsledky. Pro všechny studenty bez ohledu na obor a studijní výsledky je největším lákadlem ČEZ. Vyplývá to z průzkumu, který uveřejnila Česká studentská unie.

Průzkum s názvem TOP zaměstnavatelé 2012/2013 se uskutečnil mezi 10 479 studenty vysokých škol. Studenti si v něm vybírali zaměstnavatele, u kterých by v budoucnu rádi pracovali. Průzkum ukazuje, kdo je pro vysokoškoláky jedničkou na trhu práce v jednotlivých odvětvích.

Výsledky hlasování všech 10 479 studentů v jednotlivých průmyslových odvětvích
Průmyslové odvětví Název firmy
Automobilový a strojírenský průmysl Škoda Auto
Bankovnictví, pojišťovnictví Česká spořitelna
Energetika, plynárenství ČEZ
Doprava a stavebnictví Student Agency
Informační technologie Google
Obchod Tesco Stores
Poradenství, outsourcing, audit Deloitte ČR
Právní kanceláře Deloitte Legal
Spotřebitelský průmysl Plzeňský Prazdroj
Telekomunikace Vodafone

zdroj: ČeSU

Úspěšní zaměstnavatelé potvrdili své pozice z předchozího ročníku. Technici chtějí do Škody Auto, právníci do Allen&Overy, ekonomové do PwC. Toto jsou volby vysokoškoláků s nejlepšími studijními výsledky. „I v letošním průzkumu se nám potvrdilo, že o prosperující a prestižní firmy je velký zájem. Tyto firmy mají ve svém oboru již dnes obrovskou konkurenční výhodu. Chtějí u nich pracovat ti nejlepší studenti a to firmám do budoucna bezpochyby pomůže. S rychlejším růstem, inovacemi či produktivitou firmy,“ řekl k průzkumu mluvčí České studentské unie Jiří Kohout.

Cenu ve speciální kategorii „Jasná volba“ vyhrála společnost ČEZ, která získala absolutně nejvíce hlasů od vysokoškoláků bez ohledu na obor studia a studijní výsledky. Spolu se společností Škoda Auto tak získala po dvou cenách v různých kategoriích.