Prodej inzerce týdeníku 5plus2 přejde pod Mafru

Prodej inzerce týdeníku 5plus2 přejde pod Mafru

Prodej inzerce týdeníku 5plus2 přejde pod Mafru

Prodej inzerce v regionálním týdeníku 5plus2 a na webovém portálu 5plus2.cz od příštího roku přejde pod vydavatelství Mafra. Současně se pod Mafru začlení i obchodní tým regionálního prodeje týdeníku. Mafru letos převzala skupina Agrofert, která pod hlavičkou AGF Media vydává týdeník 5plus2 od loňského roku.

„Uzavření smlouvy o obchodním zastoupení se společností AGF Media pomůže dosáhnout dalšího posílení titulu 5plus2 a rozšíří nám podstatným způsobem nabídku tiskových titulů a možností, které můžeme našim zákazníkům v současné době nabídnout,“ uvedl člen představenstva Mafry Petr Marek. Prodej inzerce klientům a mediálním agenturám bude mít v příštím roce na starosti obchodní tým pod vedením Miroslava Mareše, jenž doposud zajišťoval inzerci pouze v deníku Metro. Vydavatelství chce do budoucna také nabídnout kombinaci deníku Metro a týdeníku 5plus2 pod obchodním názvem XXL.

Bezplatné tituly Metro a 5plus2 se ocitly v jedné mediální skupině letos po převzetí vydavatelství Mafra skupinou Agrofert podnikatele Andreje Babiše. Brzy poté se objevily spekulace o dalším osudu zejména týdeníku 5plus2, a to kvůli jeho širokému zaměření na regiony. V minulém týdnu šéfredaktor Jan Korbel ČTK potvrdil, že týdeník v tomto směru zásadní změny neplánuje. „Ani v roce 2014 nevyklidí týdeník 5plus2 regionální trh. Počítáme s obdobným zásahem jako v roce 2013 a budeme vydávat 71 okresních mutací týdeníku 5plus2. Nejednáme o snížení počtu těchto mutací,“ uvedl Korbel. 5plus2 podle něj upevňuje svou pozici na regionálním trhu a sází na „silný okresní obsah, který čtenářům přináší jako jediné bezplatné tištěné regionální médium“.

Vydavatelskou skupinu Mafra získal Babiš letos od německé společnosti Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft a začlenil ji do své mediální divize. Mafra vedle bezplatných titulů vydává celostátní deníky Dnes a Lidové noviny, provozuje internetové portály iDnes.cz a lidovky.cz a její aktivity zahrnují i virtuálního mobilního operátora Mobil.cz.