Reuters prodá divizi duševního vlastnictví, za 3,6 miliardy dolarů

Sídlo Thompson Reuters v New Yorku

Sídlo Thompson Reuters v New Yorku Zdroj: CC BY 2.0: Andre-Pierre du Plessis via Flickr

Globální zpravodajská a informační společnost Thomson Reuters Corp. se dohodla na prodeji svých aktivit v oblasti duševního vlastnictví a vědy soukromým investičním skupinám Onex Corp. a Baring Private Equity Asia za 3,55 miliardy USD (86,8 miliardy korun). Firma se dále hodlá zaměřit jen na své aktivity v oblasti financí, práva, daní a účetnictví.

Divize Intellectual Property & Science (IP&S) poskytuje informace z oblasti duševního vlastnictví a vědy a s tím související nástroje a služby vládám, univerzitám a společnostem. Prodej by měl být dokončen ještě v letošním roce, musí ho schválit antimonopolní úřad.

Thomson Reuters v prohlášení uvedl, že jednu miliardu USD z prodeje použije na zpětný odkup akcií, splacení části dluhu a investice do dalších aktivit.

Thomson Reuters již v listopadu oznámil, že hodlá divizi s příjmy zhruba jedna miliarda USD a více než 4000 zaměstnanci prodat, protože se rozhodl, že tyto aktivity již nepovažuje za své hlavní. Podle společnosti Bloomberg zájem o divizi měly mimo jiné firmy Bain Capital, BC Partners, Informa Plc a Carlyle Group LP.