Sazka bude lákat na výhru cesty kolem světa

ilustrační foto, Sazka, jackpot,

ilustrační foto, Sazka, jackpot, Zdroj: ctk

Největší společnost na trhu číselných loterií Sazka sice loni za novou panevropskou hru Eurojackpot utržila přes miliardu korun. Nyní chce ale nalákat další nové a hlavně mladé hráče - jednou z výher se tak po následujících šest týdnů stane cesta kolem světa za půl milionu korun.

Jedním z důvodů je i to, že Sazka si nechala zpracovat výzkum. Podle něj je trendem dnešních dvacátníků a třicátníků nikoli hromadit majetky, ale sbírat zážitky, pokud možno ve své vlastní režii. „Lidé jednoznačně preferovali cestu kolem světa před moderní elektronikou nebo luxusním automobilem. Důležitá pro ně byla také svoboda volby,“ uvedla mluvčí Sazky Veronika Marková. „Cesta kolem světa byla atraktivní i tím, že nejde o katalogový zájezd, ale o cestu šitou na míru podle představ výherce,“ doplňuje Marková.

Do evropské soutěže Eurojackpot se tuzemská Sazka zapojila od předloňského října, tedy po dvou a půl letech její existence. Počet zúčastněných zemí se tak tehdy zvýšil na sedmnáct. I kvůli velkému počtu sázejících tak může člověk vyhrát jackpot v maximální výši dvě a půl miliardy korun. Zatím nejblíže se dostal právě sázející z Česka, když loni v květnu vyhrál 2,466 miliardy korun.