Šéf Čedoku Res po 15 letech končí, povede řetězec Uni Hobby

Miroslav Res, Čedok

Miroslav Res, Čedok Zdroj: Michael Tomes

Miroslav Res (50) po 15 letech skončil v pozici generálního ředitele cestovní kanceláře Čedok, od února povede hobbymarket Uni Hobby. V Čedoku bude nadále působit v pozici předsedy dozorčí rady.

„Budu se vracet tam kde jsem začínal, tedy do maloobchodu. Je to přece jenom 15 let, takže je třeba změna,“ uvedl Res. V pozici generálního ředitele nejstarší české cestovní kanceláře skončil k 19. lednu. Řízením společnosti Čedok byl pověřen finanční ředitel Petr Kudela. Res zastával pozici generálního ředitele Čedoku od roku 1999.

Řetězec Uni Hobby má devět prodejen, desátá se staví v Uherském Hradišti. Plány v čele hobbymarketu zatím Res nastínit nechtěl, určitě chce ale dál expandovat. „Chceme to dále rozvíjet a posilovat, to je jednoznačné,“ dodal.

Na tuzemském trhu nyní působí řada hobbymarketových řetězců: OBI, Baumax, Bauhaus, Globus Baumarkt, Hornbach Baumarkt, Mountfield a Uni Hobby. Nejvíc prodejen má Mountfield, který v Česku provozuje 55 poboček.

Pět hobbymarketů OBI v Brně, Pardubicích, Českých Budějovicích, Zlíně a Hodoníně se od srpna loňského roku změnilo na prodejny Uni Hobby. Společnost OBI se tak loni dohodla na ukončení spolupráce s firmou Global Stores, která dosud provozovala šest marketů OBI jako franšízový partner. Global Stores patří podnikateli Jiřímu Šimáněmu.

Nový ředitel