Seznam připravuje novinky pro turisty

Mapy.cz

Mapy.cz

Začátkem prázdnin spustí Seznam.cz inovovanou verzi služby Mapy.cz. K dispozici budou nové turistické mapy a plánovač cest.

Seznam.cz brzy uvede další z letošních novinek. Po redesignu serveru Sport.cz, inovaci Počasí a uvedení internetové hudební televize Mixér.cz připravuje upgrade stránek Mapy.cz. Zatímco dnes používají milovníci pobytu v přírodě na Seznamu turistické mapy v měřítku 1:50 000, v prvních červencových dnech by měli najít plány podrobnější, aktuálnější a doplněné o plánovač tras. Na aktualizaci map by se navíc už o prázdninách měli začít podílet samotní uživatelé serveru.

„Po loňské akvizici digitální divize PLANstudia vytváříme zcela nové mapové dílo s cílem zatraktivnit mapové podklady. Chceme nabízet ty nejlepší online mapy, které v ČR jsou. Nové turistické mapy nabídneme až od měřítka 1:5000, řádově podrobnější než srovnatelná mapová díla na trhu,“ informoval generální ředitel Seznam.cz Pavel Zima. Zástupci Seznamu plánují, že koncem roku nabídnou aplikaci pro mobilní telefony, která umožní zobrazovat mapy i bez připojení na internet. Jak Strategii řekla tisková mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová, uvedení vylepšené služby Mapy.cz by měla během prázdnin podpořit reklamní kampaň.