Seznam spustí veřejnou beta verzi nového e-mailu

seznam.cz

seznam.cz

Seznam.cz připravuje spuštění nové verze Emailu. Uživatelé budou mít možnost zapojit se do testování jeho beta verze už příští týden.

Seznam.cz má v současné době 7,5 milionu aktivně používaných e-mailových schránek, v průměru na jednoho uživatele vychází dvě schránky. Pro všechny, kteří v rámci Seznamu mail využívají, se od konce roku 2010 připravuje nová verze, kterou v následujících týdnech čeká testování veřejností. Spuštění ostrého provozu je naplánováno na jaro 2012.

Kromě změn technologického rázu (javascriptová aplikace) čeká na uživatele nový design a upravené uživatelské prostředí. Nová je například možnost využívat štítky k označení zpráv, přesouvat maily myší nebo připojovat víc příloh ke zprávě současně. I když Seznam počítá s prováděním analýzy textu, podle slov produktového manažera Tomáše Perglera rozhodně nemá v plánu ji využívat pro kontextovou reklamu.

Uživatelé Seznamu budou mít možnost zapojit se do uživatelského testování pravděpodobně už od 17. ledna. Do databáze beta testerů se bude možné dostat prostřednictvím odkazu na Sblogu nebo přes záložku na facebookovém profilu Seznamu.

Takto vypadá nová verze EmailuTakto vypadá nová verze Emailu