Skandál s odposlechy stál Murdocha 91 milionů dolarů

Murdoch_News of the World

Murdoch_News of the World

Mediální impérium Ruperta Murdocha, společnost News Corp., v souvislosti s uzavřením bulvárního nedělníku News of the World odepsalo celkem 91 milionů dolarů. Dalších 130 milionů dolarů pak Murdocha stál neúspěšný pokus převzít 100 procent britské satelitní sítě BSkyB.

Bulvární nedělník News of the World, nejvýdělečnější titul Murdochova impéria, skončil v červenci v důsledku prohlubujícího se skandálu s nelegálními odposlechy. Skandál postupně vyústil v policejní vyšetřování na obou březích Atlantiku a vedl k rezignaci několika vrcholných manažerů a zatčení téměř dvou desítek osob.

News Corp. ztrátu 91 milionů dolarů zahrnula při zveřejnění finančních výsledků za minulé čtvrtletí do kolonky „ostatní náklady“. V té se také ocitla částka 130 milionů dolarů za neúspěšný tendr na převzetí 100 procent největší britské satelitní sítě BSkyB.

News Corp. oznámila za minulé čtvrtletí celkový obrat 7,96 miliardy dolarů, což je o 7 procent více než před rokem. Hrubý příjem nicméně klesl o téměř 5 procent na 738 milionů dolarů.