Srovnání cenově nejpříznivějších MBA programů v kategorii do 150 tisíc korun

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Miroslav Chaloupka, E15

V době rozhodování studentů o výběru MBA programu připravila Asociace institucí manažerského vzdělávání (AIMV) srovnání programů MBA poskytovaných v České republice v ceně do 150 tisíc korun včetně všech daní a poplatků poskytovaných online nebo distanční formou.

V současné době si mnoho zájemců vybírá MBA program a protože více než 80 procent studentů si studium MBA bude hradit z vlastních prostředků, bez spoluúčasti zaměstnavatelů, je pro ně důležité srovnání nabídky a cen včetně DPH a dalších poplatků.

„Typický program MBA v kategorii do 150 tisíc korunje nabízen převážně online formou, v českém jazyce a s trváním od 12 měsíců“, řekl předseda správní rady AIMV Pavel Makovsk.

Ve srovnávací tabulce (viz níže) jsou uvedeny také informace, zda student v případě úspěšného ukončení programu MBA získá titul ze zahraniční univerzity či zda je poskytovatel držitelem jedné z prestižních akreditací, mezi které se řadí FIBAA, AACSB, ACBSP a AMBA.

Srovnání proběhlo na základě informací dostupných na webových stránkách poskytovatelů MBA. V internetové síti bylo nalezeno sedm institucí, u kterých se kurzovné za program MBA pohybuje do 150 tisíc korun (včetně daně) za celou dobu studia. V cenách jsou zohledněny aktuální nabídky, slevy či akce, aby bylo možné objektivně srovnat nabídku v podzimních termínech zahájení kurzů MBA.

Hlavní výsledky srovnání:
1) Cenově nejvýhodnější je program Interactive Online MBA poskytovaný LIGS University za 83 580 Kč (včetně daně), následovaný programem MBA Institutu managementu a práva (85 tisíc Kč) a Cambridge Business School za 101 640 Kč. Nejdražší program MBA v této kategorii nabízí Ústav práva a právní vědy a European Business School za 124 tisíc Kč.
2) Všechny programy jsou formou online nebo distanční
3) Všechny programy je možné studovat v českém jazyce.
4) Jen LIGS University vydává úspěšným absolventům diplom zahraniční university.
5) Délka studia je u pěti programů jeden rok, u dvou programů rok a půl.