Tipsport tipuje na šéfa ČT Dvořáka

Petr Dvořák

Petr Dvořák Zdroj: E15 Eduard Erben

Bookmakeři sázkové kanceláře Tipsport jsou s kursem 2:1 přesvědčeni, že patnáctičlenná Rada České televize zvolí za nového generálního ředitele Petra Dvořáka, bývalého šéfa komerční televize TV Nova.

„Dvořák je ostřílený manažer, který se velmi dobře orientuje v televizním prostředí. Domníváme se také, že jeho osoba bude navíc politicky průchodná, což by mohlo hrát při volbě nového ředitele veřejno-právní televize nemalou roli,“ komentuje vypsání kursů mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Papírovou dvojku mají s kursem 4:1 hned dva kandidáti, a to Hynek Chudárek, (dnes už bývalý) výkonný ředitel hudební stanice Óčko, a Michal Klíma, bývalý ředitel vydavatelství Economia.

Roman Bradáč, současný ředitel zpravodajství ČT vstupuje do klání o post generálního ředitele České televize s kursem 5:1, šance dalšího insidera z ČT, Jany Škopkové, jsou hodnoceny dokonce kursem 10:1.

Jméno Kurz podle Tipsportu
Petr Dvořák 2:1
Hynek Chudárek 4:1
Michal Klíma 4:1
Roman Bradáč 5:1
Radomír Pekárek 8:1
Jana Škopková 10:1
Milan Šíma 10:1
Fero Fenič 12:1
Alena Müllerová 15:1
Jan Vávra 15:1

„Z vypsaných kursů je na první pohled patrné, že se přikláníme spíše k možnosti, že veřejnoprávní televizi povede v dalších letech osoba, která není nějakým způsobem spjata s Českou televizí,“ dodává Ježek.

Jak se bude situace dále vyvíjet, se dozvíme už ve středu 7. září, kdy televizní radní zúží počet kandidátů na pět. Z nich potom vyberou ve středu 21. září nového generálního ředitele České televize.