TV Barrandov bude spolupracovat na programu s čínskou televizí

TV Barrandov

TV Barrandov

TV Barrandov bude v rámci programové skladby spolupracovat s čínskou státní televizí CCTV. Dominantní čínský vysílatel by měl získat tzv. programová okna u všech stanic barrandovské televizní skupiny. Vyplývá to z memoranda o porozumění, které podepsalo vedení obou společností. Příklady konkrétních pořadů televize nezmínily.

„Programová skladba je klíčovým předmětem memoranda. China Central Television totiž získá pravidelná programová okna v rámci všech kanálů Skupiny Barrandov, kterou dnes tvoří televizní kanály TV Barrandov, KINO Barrandov a Barrandov PLUS,“ uvedla generální ředitelka TV Barrandov Marcela Hrdá. Spolupráce je plánována již pro podzimní programové schéma a týkat by se měla i vývoje a výroby nových televizních pořadů.

Podpis memoranda navázal na smlouvu o vzájemné spolupráci v akviziční oblasti, kterou mediální společnost Empresa Media jako vlastník TV Barrandov letos v květnu uzavřela s čínským ministerstvem pro tisk, rozhlas, film a televizi. Za čínskou stranu dnešní dohodu uzavřel Ma Runsheng, generální ředitel Čínského centra pro výměnu rozhlasových, filmových a televizních (CHNPEC), dceřiné firmy CCTV.

„CCTV má nejvíce vysoce kvalitních čínských programů, mnohé z nich budeme teď dabovat do českého jazyka. Doufáme, že splní rozmanité požadavky českého publika,“ podotkl Runsheng.

Vydavatelství Empresa Media vlastní TV Barrandov a produkční společnosti Real TV. Portfolio vydavatelství dále zahrnuje časopis Týden, společenský týdeník Sedmička, časopis Instinkt, časopis Exkluziv, měsíčník Interview, tituly pro mládež Popcorn a Top Dívky, odborný časopis MarketingSalesMedia a elektronický deník Týden.cz. Majitelem a předsedou představenstva je Jaromír Soukup.