TV Barrandov od ledna přidá zpravodajství a opráší majora Zemana

TV Barrandov

TV Barrandov

Petr Lesák
Jana Adamcová
Jiří Chum
3
Fotogalerie
Nový programový ředitel TV Barrandov se činí. Od 2. ledna televize vystartuje s novým programovým schématem včetně podvečerních zpráv, diskusního pořadu, soutěží a také seriálu Třicet případů majora Zemana v hlavním vysílacím čase.

Spolu s novými pořady se na TV Barrandov objeví i nové tváře. Hlavní zprávy začínají na Barrandově každý den již v 18:45, střídat se v nich budou tři moderátoři – Jana Adamcová, Jiří Chum a Petr Lesák. Zpravodajství chce využívat maximální synergie s tištěnými a online tituly vydavatelství Empresa Media, především s časopisem Týden a jeho internetovou podobou tyden.cz.

Po Hlavních zprávách Barrandov zařadí pořad Prominenti, tedy zprávy ze světa celebrit. Novinky ze showbyznysu bude uvádět například zpěvačka Petra Černocká. Na Prominenty naváže každý den v týdnu spotřebitelský magazín Kolik to stojí. Pořad přináší divákům zábavnou spotřebitelskou soutěž o atraktivní ceny, kombinovanou s radami, jak ušetřit a na co si dát při nákupu běžného zboží pozor.

Televize se rozhodla také vyslyšet četná přání diváků a na pondělní hlavní vysílací čas nasadí kontroverzní československý seriál Třicet případů majora Zemana. „Očekávám, že jeho nasazení vzbudí patřičný mediální i divácký ohlas a jako člověk s výrazně antikomunistickým postojem i minulostí se na nikdy nekončící diskuse o obsahu tohoto seriálu i morálních otázkách, spojených s jeho nasazením, velmi těším,“ říká o seriálu programový ředitel Marek Stoniš.

Celebrity i témata týdne

V lednu odstartuje na TV Barrandov také magazín ze života společenské smetánky Exkluziv!. Oproti denním Prominentům má tento pořad méně zpravodajský charakter, o to více však v něm dostanou prostor osobnosti českého showbyznysu. Pořad bude uvádět Kateřina Brožová.

Kateřina BrožováKateřina Brožová

Novinkou ve vysílání je také politická diskuse s aktéry událostí uplynulého týdne, kterou moderuje Zdeněk Šarapatka. Pořad s názvem Témata Týdne je naplánován na středeční pozdní večer.
Už v prvním lednovém týdnu se divákům TV Barrandov představí také dva nové zábavní pořady z vlastní tvorby. Každý všední den poběží od 17 hodin televizní soutěž Česká tajenka, kterou uvádí Aleš Cibulka a v níž dva soutěžící soupeří v klasické písmenkové doplňovačce o finanční výhry a věcné ceny.

Českou tajenku v 17.30 vystřídá Na plac!. Zábavná show s prvky docusoap spojí amatérské herce i neherce, kteří budou od pondělka do pátku manipulováni do dramatických i komických rodinných, sociálních a vztahových situací. Průvodci pořadu se stane moderátor Jan Musil.

Novinkou jsou i prezidentské speciály pořadu Vtip za stovku. Prezidentský Vtip za stovku bude TV Barrandov vysílat od 3. do 10. ledna vpodvečer, v den volby prezidenta poběží střihový pořad toho nejlepšího a nejvtipnějšího z těchto speciálů. Změny se dočká i samotný pořad vysílaný pravidelně ve středečním primetimu. V nových dílech nahradí Rudu z Ostravy bavič Vladimír Hron, který tak doplní dvojici Václav Vydra a Michal Novotný.

Diváci se mohou těšit ještě na další dva pořady z vlastní tvorby – Barrandovský videostop i lehce erotický magazín Intim Night, který TV Barrandov vysílá každý pátek od 7. prosince.