TV Barrandov posílí vlastní tvorbu, chystá i seriál Bastardi

TV Barrandov

TV Barrandov

TV Barrandov plánuje v novém programovém schématu posílit vlastní tvorbu. Na podzim uvede nové původní seriály Bastardi a Stopy života. Novým formátem bude politický Týden v Ringu nebo společenský týdeník Barrandovská Sedmička. Vrací se Marek Vašut a Kateřina Brožová v sitcomu Ona a On.

„Kromě investic do nových formátů zábavného typu jsme vložili síly i do vývoje původní hrané tvorby. Díky novým původním seriálům tak bude podzim na Barrandově plný neobyčejných příběhů a hereckých hvězd,“ uvedla Hrdá.

TV Barrandov zaznamenala v prvním pololetí mírný nárůst diváckého podílu, a to v cílové skupině nad 15 let, kde si polepšila na 4,51 procenta. Barrandov plánuje do konce roku spustit dvě nové televizní stanice, připravuje vznik dokumentárního a filmového kanálu. Dvacetidílná série Bastardi má obsahovat některé vystřižené scény ze stejnojmenné filmové trilogie o reálném školství v problémových oblastech Česka i nový materiál, který natočí režisér Tomáš Magnusek. Mimo jiné budou použity obrazy ze třetího dílu s Kateřinou Brožovou, které diváci též dosud neměli možnost vidět.

Režisér Magnusek je podepsán i pod dalším seriálem Stopy života, šestnáctidílnou sérii z prostředí psychiatrické léčebny. V seriálu, na jehož scénáři spolupracoval psychiatr Jan Cimický, se objeví například Kateřina Brožová, Josef Abrhám, Libuše Šafránková, Marek Vašut či Jan Tříska.

Od října se na obrazovku s novými díly vrátí sitcom Ona a On, v němž v režii Jakuba Wehrenberga Kateřina Brožová a Marek Vašut opět budou řešit partnerské problémy.

Týden v ringu nabídne debaty mezi politiky a boxerským šampionem Ondřejem Pálou, jemuž bude sekundovat Václav Tittelbach. Novou řadu bulvárně laděných dokumentů ze života tuzemských celebrit přinese cyklus Tajemství, který 29. srpna zahájí vzpomínky na Jiřinu Jiráskovou. Stále místo v programu TV Barrandov budou mít nadále pořady Exkluziv Kateřiny Brožové, talkshow Sejdeme se na Cibulce, soutěž Kurňa, co to je?, Vtip za stovku, publicistická relace 112, poradna Veroniky Žilkové Co mi nedá spát i Intim s Heidi Janků. Zejména divačky nepřijdou o velmi sledované romantické filmy. Více informací se nachází na www.barrandov.tv.

Televize Barrandov, kterou loni v květnu převzala vydavatelská skupina Empresa Media podnikatele Jaromíra Soukupa, loni snížila ztrátu na 32,7 milionu korun z meziročně srovnatelných 333 milionů Kč. Tržby TV Barrandov dosáhly 407 milionů korun, což přes změněnou metodiku účtování znamenalo navýšení o 15 milionu Kč.