TV Barrandov získala licence pro dvě nové stanice, vysílat začnou v dubnu

TV Barrandov

TV Barrandov

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila TV Barrandov licence pro připravované filmové Kino Barrandov a kombinovanou dětskou a dokumentární stanici Barrandov Plus. Rada to dnes oznámila v tiskové zprávě. TV Barrandov již dříve oznámila, že spuštění dvou nových stanic plánuje na letošní duben.

Obě nové stanice získaly licence pro pozemní a satelitní vysílání. Jejich platnost je obvyklých dvanáct let. Televize na sklonku loňského roku oznámila, že dodavatelem obsahu pro nové stanice bude společnosti SPI International.

Generální ředitelka TV Barrandov Marcela Hrdá tehdy uvedla, že považuje spuštění stanic za důležitý krok ve strategickém rozvoji televize. „Věřím, že naši diváci ocení nejen rozšířenou programovou nabídku, ale zejména i zmiňovanou kvalitu obsahu těchto nových kanálů,“ poznamenala.

Televize Barrandov je součástí vydavatelství Empressa Media, do jehož portfolia patří také produkční společnost Real TV. Empressa Media vydává časopis Týden, publicistický Instinkt, společenské magazíny Sedmička a Sedmička Exkluziv, marketingový titul MarketingSalesMedia a také časopisy pro dospívající a děti Top dívky, Popcorn nebo Animáček.