V anketě Zlatý měšec zazářila Fio banka

Slavnostní předání moderoval Dalibor Z. Chvátal, šéfredaktor serveru Měšec.cz

Slavnostní předání moderoval Dalibor Z. Chvátal, šéfredaktor serveru Měšec.cz

Anketa Zlatý Měšec 20112 – Nejlepší finanční instituce zná své vítěze. Ve dvou kategoriích zvítězila Fio banka, po jedné zlaté medaili si odnášejí Aviva životní pojišťovna, VB Leasing CZ a Allianz penzijní fond.

Již poosmé mohli čtenáři serveru Měšec.cz odhodnotit finanční instituce působící na českém trhu. Banky, záložny, pojišťovny, penzijní fondy, úvěrové společnosti a obchodníky s cennými papíry hodnotili podle nejrůznějších kritérií, jako jsou nabídka produktů a služeb, jejich kvalita a cena či klientský servis. O vítězství stejně jako v předchozích ročnících rozhodovala průměrná známka za všechna hodnocená kritéria.

Ján Franek, tiskový mluvčí a člen dozorčí rady Fio banky, přebírá cenu za první místo v kategorii Obchodníci s cennými papíry. Cenu předává Renata Fiedlerová, marketingová ředitelka pořádající společnosti Internet Info.Ján Franek, tiskový mluvčí a člen dozorčí rady Fio banky, přebírá cenu za první místo v kategorii Obchodníci s cennými papíry. Cenu předává Renata Fiedlerová, marketingová ředitelka pořádající společnosti Internet Info.

„Anketa ukázala, že nejvíce emocí u čtenářů vzbuzují dvě banky: Fio banka a mBank. Tyto banky je oslovily zpravidla nulovými poplatky, na druhé straně jim klienti vytýkají absenci některých produktů a služeb i horší zákaznický servis. Přesto jsou schopni některá omezení přijmout výměnou za lepší cenu,“ komentoval výsledky ankety Dalibor Z. Chvátal, šéfredaktor serveru Měšec.cz.

Přehled oceněných v jednotlivých kategoriích

Banky a družstevní záložny: 1. Fio banka, a.s., 2. mBank, 3. ČSOB, a.s.
Pojišťovny: 1. Aviva životní pojišťovna, a.s., 2. Wüstenrot pojišťovna, a.s. a UNIQA pojišťovna, a.s.

Úvěrové společnosti: 1. VB Leasing CZ, spol. s r.o., 2. Credium, a.s., 3. ŠkoFIN, s.r.o.
Penzijní fondy: 1. Alianz penzijní fond, a.s., 2. AEGON Penzijní fond, a.s., 3. Generali penzijní fond a.s.
Obchodníci s cennými papíry: 1. Fio banka, a.s., 2. Patria Direct, a.s., 3. ČSOB, a.s