V březnu rostla návštěvnost většiny webů českého internetu

weby Mladé fronty

weby Mladé fronty Zdroj: Mlada fronta

První jarní měsíc lákal uživatele k návštěvě webových stránek v kategoriích Bydlení a reality a Těhotenství a rodičovství. Jejich návštěvnost se meziměsíčně zvýšila přibližně o 9 procent. Největší absolutní nárůst počtu uživatelů zaznamenala kategorie Ekonomika, finance, právo.

V březnu rostl počet zobrazení stránek provedených z klasických PC a mobilních zařízení, což bylo pravděpodobně způsobeno větším počtem dní v měsíci. Meziměsíční nárůst počtu zobrazení stránek dosáhl necelých 3,5 procenta a nárůst počtu mobilních zobrazení byl přibližně dvakrát vyšší. Webové stránky zapojené do výzkumu NetMonitor navštívilo téměř 6,6 milionu uživatelů z ČR a téměř 2 miliony uživatelů ze zahraničí. Český internetový uživatel strávil v březnu prohlížením stránek zapojených do výzkumu přibližně 1,5 hodiny denně a průměrná délka jedné návštěvy trvala téměř 8 a půl minuty.

Mobilní webové stránky zapojené do výzkumu NetMonitor navštívilo více než 2,7 milionu uživatelů a počet zobrazených mobilních webových stránek se blížil jedné miliardě. Streamovaný obsah sledovala v březnu polovina české internetové populace a více než půl milionu zahraničních uživatelů. Počet zahájených přehrání přesáhl 118 milionů.

Většina webových kategorií zaznamenala v březnu nárůst počtu uživatelů, přičemž nejvíce rostl počet uživatelů u dvou z nich, kterými byly Bydlení a reality a Těhotenství a rodičovství. Počet jejich návštěvníků se meziměsíčně zvýšil přibližně o 9 procent. Rostla také kategorie Ekonomika, finance, právo, kterou navštívilo o 235 tisíc uživatelů více než v únoru.