V zrcadle: Lenka Čábelová, Microsoft

Lenka Čábelová, PR manažerka Microsoftu

Lenka Čábelová, PR manažerka Microsoftu Zdroj: Repro Strategie

PR manažerka české pobočky Microsoftu Lenka Čábelová čerpá denní příděl informací z běžných virtuálních i hmatatelných zdrojů. Větší výzvou je pro ni prostor na „čerpání“ nápadů. „Ty nejlepší totiž přijdou zevnitř, když si člověk udělá čas...,“ říká.

Jak vypadá váš běžný pracovní den?

Takový neexistuje. Plně využívám vysokou míru flexibility, kterou mi zaměstnavatel nabízí, a pracuju, kdekoli a s kýmkoli je třeba.

Jaká reklama vám v poslední době nejvíc vadí, jaká je naopak oblíbená?

Vadí mi všechny, které nemají vtip. Mám ráda kultovní „zahnutý zuby nahoru“. Doufám, že každoroční opakování z ní časem neudělá odpověď i na první část otázky.

Jaké jsou vaše nejoblíbenější značky?

Kromě Microsoftu? S nadsázkou Šahrazád – udržela pozornost cílové skupiny tisíc a jednu noc a celý svět ji dodnes zná. Uznávám „značky“, které transformovaly svůj obor – třeba Člověk v tísni. Obdivuji styl a úroveň publikací Larousse a v poslední době mě baví Guerlain.

Co pro vás osobně znamená obor, ve kterém působíte?

Příležitost spojovat světy, které by si jinak nerozuměly. Chtěla jsem být tlumočnicí – a dnes jí jsem, byť často z češtiny do češtiny. Firemní komunikace je překládání různých sdělení do jazyka, který lidé pochopí a který je chytne za srdce.

Co vás v oboru aktuálně nejvíce štve?

Snažím se příliš nenaštvávat ani neštvat (v obou významech). Povrchnost a arogance mi vadí napříč obory.

Kde byste si přála být ve své kariéře za deset let?

Tam, kde budu obklopena skvělými příběhy a inspirativními lidmi. Od dětství příběhy miluji, čtu a tvořím. Baví mě ty, které mění svět tím, že pohnou něčím v nás. A chci pomáhat lidem využívat sílu vyprávění v tom, co dělají.