Veselovský a Drtinová oznámili odchod z České televize

Moderátorka Daniela Drtinová

Moderátorka Daniela Drtinová Zdroj: CT24

Z České televize odcházejí moderátoři Martin Veselovský a Daniela Drtinová. Veselovský, který uvádí pořad Události, komentáře, se dohodl na ukončení externí smlouvy ke konci března. Drtinová potvrdila, že podala výpověď, konkrétní důvody zatím nezveřejnila. Ve funkci má skončit také dramaturgyně pořadu Interview Daniely Drtinové Lenka Vinšová.

Veselovský z ČT odchází na vlastní žádost. „K odchodu mě vede potřeba radikální pracovní změny. Uplynulých šest let v redakci Událostí, komentářů bylo pro mě velmi cenných a inspirativních a sama Česká televize je jedním ze dvou médií, kterým vděčím za to, kde profesně jsem,“ uvedl Veselovský, který zůstává v Českém rozhlase, kde uvádí pořad Dvacet minut Radiožurnálu

Ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal moderátorovo rozhodnutí respektuje. „Za šest let, kdy v Událostech, komentářích působil, odváděl vysoce profesionální práci a stal se jednou z výrazných tváří kanálu ČT24. Chtěl bych mu za jeho nasazení pro veřejnoprávní zpravodajství poděkovat,“ řekl Šámal.

Moderátor Martin Veselovský končí v ČT po šesti letech (zdroj: ceskatelevize.cz).

V pořadu podle Šámala nadále zůstává jako jeden z moderátorů Lukáš Dolanský. „Už nyní uvažujeme pro obsazení druhé moderátorské pozice o několika dalších osobnostech kanálu ČT24,“ dodal.

Drtinová dala výpověď

Odchod z České televize oznámila také někdejší moderátorka Událostí, komentářů Daniela Drtinová, která se loni stala jednou z ústředních postav kauzy údajného zasahování do zpravodajství ČT.

„Mohu potvrdit, že jsem podala výpověď,“ řekla ČTK Drtinová. Důvody svého rozhodnutí nechtěla komentovat, pouze dodala, že konec spolupráce oznámila i dramaturgyně Lenka Vinšová.

Končí také editoři

Server Lidovky.cz v minulých dnech informoval, že tým Událostí, komentářů po editorech Janu Rozkošném a Ondřeji Kopovi opouští i Jan Ouředník.

„Už brzy například editorský tým Událostí, komentářů posílí jako vedoucí bývalá zástupkyně šéfredaktora Mladé fronty Dnes Martina Riebauerová,“ sdělil dnes ČTK zástupce šéfredaktora zpravodajství pro diskusní-analytické pořady Čestmír Franěk.