Víkendové zápasy českých hokejistů sledovala polovina diváků u TV

MS Hokej juniorů do 20 let

MS Hokej juniorů do 20 let

Víkendové zápasy české hokejové reprezentace na mistrovství světa v Bělorusku sledovala zhruba polovina lidí u televizních obrazovek. Sobotní semifinále s Finskem vidělo v průměru 1,407 milionu diváků, tedy 50,8 procenta lidí, kteří měli v tu dobu zapnutou televizi. Zápas o třetí místo se Švédskem sledovalo průměrně 927.000 diváků, což představuje podíl zhruba 48 procent.

Neúspěšné semifinále s Finskem, které reprezentace prohrála 0:3, se stalo podle absolutních čísel druhým nejsledovanějším zápasem letošního mistrovství světa. Prvenství patří souboji ČR - Norsko ze základní skupiny, jenž vidělo v průměru 1,46 milionu lidí.

Co se diváckého podílu týká, jednoznačně nejúspěšnější bylo čtvrtfinále s USA. Ve středu odpoledne ho sledovalo 65,02 procenta lidí u obrazovek, a přenos se tak z hlediska podílu stal nejúspěšnějším pořadem v historii ČT sport. Druhé je utkání Česko-Lotyšsko z letošní olympiády v Soči, které zaznamenalo divácký podíl 57,81 procenta. Třetí v pořadí je potom zápas Česko-Švédsko z hokejového mistrovství v roce 2011, jež sledovalo 56,36 procenta diváků u obrazovek.

Nedělní finálový duel běloruského šampionátu mezi Ruskem a Finskem si nenechalo ujít v průměru 675.000 diváků, tedy asi pětina lidí u televize. „Podle očekávání se jedná o nejsledovanější utkání bez české účasti,“ uvedla ČT.