Výdaje do videoreklamy na webech v únoru vzrostly na 77,5 milionu

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Michael Tomes, E15

Výdaje do videoreklamy na internetu v únoru vzrostly proti lednu o 12 procent na 77,5 milionu korun. Na celkových výdajích do bannerové reklamy se video inzerce podílela 17,5 procenta. Údaje vychází z projektu AdMonitoring, který pro Sdružení pro internetový rozvoj zajišťuje společnost Nielsen Admosphere.

Nejvíce z inzerce na video serverech získal Seznam, který inkasoval 31,4 milionu korun, následuje provozovatel Novy CET 21 s 22 miliony korun a prima se zhruba 15 miliony korun. V únoru využili zadavatelé internetové bannerové reklamy inzertní prostor v celkové ceníkové hodnotě 444 milionů korun, což představuje meziměsíční nárůst o pět procent. Největším zadavatelem byl provozovatel pracovních webů LMC.

Největší díl z reklamních investic inkasoval Seznam.cz, který získal celkem 160,3 milionu korun. Následuje vydavatelství Economia s 68,1 milionu a třetí je Mafra, která celkem dostala 49,2 milionu korun. Největší meziměsíční nárůst zaznamenala FTV Prima, když zvýšila příjmy z internetové display inzerce o 75 procent na 20,5 milionu korun. Letos výdaje do internetové inzerce porostou o 11 procent na 16,7 miliardy korun, loni to bylo 15 miliard korun.