Vydavatelství Mladá fronta vyhlásilo vítěze charitativní akce Běh Mladé fronty

Magda Nováková, Miloš škorpil a zástupci týmů OC Letňany Tesco a MasterCard

Magda Nováková, Miloš škorpil a zástupci týmů OC Letňany Tesco a MasterCard Zdroj: Ondrej Mikulca

Ve středu 25. listopadu proběhlo v Olivově dětské léčebně slavnostní vyhlášení výsledků charitativní akce Běh Mladé fronty. Akce se zúčastnili ředitel léčebny Jiří Bruk, patron projektu známý ultramaratonec a zakladatel Běžecké školy Miloš Škorpil, zástupci běžeckých týmů MasterCard, Tesco – OC Letňany, vydavatelství Mladá fronta a děti, které se v Olivově léčebně léčí.

Vyběháno bylo 35 120 Kč (za každý uběhnutý kilometr 10 Kč), avšak všichni partneři a organizátor soutěže navýšili částku na celkových 50 000 Kč. Miloš Škorpil předal řediteli léčebny tedy šek na částku 50 000 Kč. Finanční příspěvek věnuje léčebna na sportovní pomůcky pro léčbu obezity a pořídí dětem sportovní a zdravotní pomůcky jako běžecký pás, trekingové hole, rotoped a tonometr.

Během slavnostního odpoledne byl vyhlášen vítězný tým – MasterCard s 1033 km a nejlepší běžkyně – Magda Nováková s 352 km, které dokázali naběhat od 14. září do 31. října 2015. V rámci večera vystoupil dětský pěvecký sbor Elišky Erlichové. Jednalo se o 1. ročník soutěže a organizátor, vydavatelství Mladá fronta, by rád na něj navázal stejnou aktivitou v roce příštím.

http://www.behmf.cz/

Rozhovor s nejlepší běžkyní

Magda Nováková, advokátka vydavatelství Mladá fronta, je nejlepší běžkyní nejen svého týmu, ale celého projektu. Od poloviny září do konce soutěže uběhla 352 km.

Jak se cítíte po týdnech běhání? Zvýšila jste své běžecké tempo kvůli projektu, nebo jsou tak vysoké počty uběhnutých kilometrů vaším běžným standardem?

Díky, po fyzické stránce se cítím dobře, ale skloubit práci, rodinu a běh tak, jak bych si ideálně představovala, je pro mě logisticky velmi náročné, často nemožné. Zvýšila jsem přibližně o 30 % objem naběhaných kilometrů, tempo se snažím zvyšovat jen na závodech.

Běháte v podzimním sychravém počasí stále venku? Dáváte přednost rovině, nebo volíte raději členitější terén?

Běhám venku po celý rok za každého počasí a snažím se běhat pouze v lese nebo po horách.

Stíháte kromě běhání ještě jiný sport?

Nestíhám již vůbec nic jiného. Běh je pro mě jediná možná volba právě kvůli nedostatku času. Kdykoli a kdekoli mám volnou chvilku, nazuji boty a vyběhnu.

Jak hodnotí vaše dosavadní běžecké výkony vaše nejbližší okolí?

Děti chtějí běhat se mnou, bohužel nebo možná bohudík jim nadšení vydrží již skoro k pátému stromu, pak se s nimi musím vrátit a manžel je cyklista-hobík (tzn. jezdí každou volnou chvilku na všem, co má dvě kola), doma se tedy v současné době spíše střídáme u dětí.

Můžete již nyní, dva týdny před koncem projektu, shrnout, co vám osobně přinesla účast v něm?

Kromě chaotické domácnosti větší motivaci vyběhnout a skvělý pocit ze samotného běhání, které nabralo další smysl.