Young & Rubicam zakládají celoevropskou produkci. Má se stát lídrem trhu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Pixabay

Globální agenturní síť Young & Rubicam založila fullservisovou produkční společnost Ray Productions. Nová firma pod vedením výkonného ředitele Young & Rubicam pro střední a východní Evropu Petra Havlíčka má sídlo v Praze a pobočky v Londýně, Paříži, Lisabonu a Krakově.

Většinovým vlastníkem Ray Productions je agentura Young & Rubicam, partnerem ve firmě je produkční a postprodukční společnost Hogarth Worldwide. Ray Productions nabízí veškeré produkční služby od natáčení spotů, video- a audiopostprodukci přes tisk, digitální produkci až po content nebo design. Její evropská síť byla vybudována tak, aby se mohla specializovat jak na nákladné highendové produkce, tak na nízkorozpočtové zakázky. Nápad vznikl v hlavě Petra Havlíčka. „Léta jsem viděl, jak produkce vedle nás vyrůstají a nabízejí služby přímo klientům, což mě inspirovalo. Jestliže máte vytvořenou funkční kvalitní mezinárodní síť agentur, můžete ji využít i k ostatním službám. S vlastní produkcí budeme schopni klientovi poskytnout špičkový full-servis, centralizovaně a podstatně výhodněji,“ říká Havlíček, který chce z firmy udělat českou produkční jedničku.

Centrálním hubem nové fullservisové produkční společnosti je Praha. Londýnská pobočka Ray Productions bude sloužit především náročné velkorozpočtové produkci, v Paříži budou využita stávající studia k zužitkování výhod atraktivní lokace, Lisabon se bude soustředit na designové zakázky a náročnou digitální produkci a Krakov nabídne digitální služby a jednoduchý digitální content. „Věříme v budoucnost a úspěšnost nově vzniklé společnosti v kontextu evropské konkurence na trhu. Naše metropole disponuje skvělým výrobním zázemím, profesionalitou štábů, filmovými ateliéry, stavbou složitých dekorací, kvalitní postprodukcí. Máme tu filmové školy s tradicí, jsme známí produkční zručností a vynikajícím poměrem cena/výkon,” vysvětluje Havlíček, proč bude Ray Productions řízena právě z Prahy.