Zákazníci e-shopů dnes mohou ušetřit za dopravu

e-shop

e-shop Zdroj: profimedia.cz

Na českém internetu v poledne začala akce Den dopravy zdarma, kterou se obchodníci snaží podpořit prodej před Vánocemi. Stovky internetových obchodů se nechalo inspirovat americkým Free Shipping Day a do středečního poledne odpustí u nákupů nad 300 korun zákazníkům poplatky za dopravu.

Akce se zúčastní 629 e-shopů, mimo jiné Alza.cz, Kasa.cz, Parfums.cz, Hodinky.cz. „Jsme příjemně překvapeni zájmem e-shopů, zapojilo se jich opravdu hodně. Věříme, že obrovský zájem bude i mezi nakupujícími,“ uvedl Kamil Demuth z internetového srovnávače cen Heureka.cz. Ten odhaduje, že při premiérovém ročníku se počet objednávek zvýší o desítky procent a že zákazníci by mohli ušetřit na dopravě přes dva miliony korun. V průměru lidé ušetří na jedné objednávce dopravou zdarma přes 100 Kč.

Například internetový obchod Kasa.cz si účtuje za dopravu balíku Českou poštou nejméně 129 korun. Na Alza.cz si zákazníci připlatí k objednávce za stejnou službu 'Balík do ruky' 83 Kč, při ceně zboží nad 15.000 je doprava zdarma. E-shop hodinky.cz si při objednávce nad 1200 Kč neúčtuje poštovné, které jinak činí 79 Kč.

Inspirací pro Den dopravy zdarma je Freeshippingday.com, který vznikl ve Spojených státech a letos se uskuteční popáté.