Zbyněk Bureš, euroAWK, obchodní ředitel

Zbyněk Bureš

Zbyněk Bureš

Původ z Moravy nezapře, rád zajde na víno. Ale od doby, co se stal otcem, už ani na tohle není moc času.

Kupujete si noviny? Jaké?

Nekupuji, nicméně příležitostně prolistuji deník Dnes.

Jaké časopisy kupujete?

Dlouhá léta jsem pravidelně kupoval Reflex. Poslední dobou jsem se však nedostal ani k tomu, abych přečetl Zeleného Raoula, takže jej kupuji už jen občasně - třeba před dovolenou. Při stejné příležitosti většinou sáhnu i po nějakém auto-moto časopise.

Jaké webové stránky pravidelně sledujete? Jak často?

České zpravodajství na idnes.cz a ceskapozice.cz, sportovní výsledky na lidovky.cz. Dá se říct, že alespoň jednu ze zmíněných stránek navštívím na chvíli každý den.

Jaký televizní kanál sledujete nejčastěji a proč?

ČT24 kvůli aktuálnímu zpravodajství de facto v jakoukoli večerní (popřípadě ranní) hodinu a sportovní přenosy nejčastěji na ČT4. Pravidelně se pokouším sledovat Autosalon na Primě. Filmy z různých kanálů průběžně hromadím na HDD, abych je následně - často bez zhlédnutí - promazával.

Jaká reklama vás v poslední době nejvíc naštvala a zaujala?

Obecně je mi proti srsti jakákoli reklama „zneužívající“ děti pro propagaci jakýchkoli absolutně nedětských komodit. Naposledy například konsolidace půjček České spořitelny. Mezi povedené řadím třeba tablety od T-Mobilu, či poslední spot Nespressa. Z OOH dlouhodobě oceňuji komunikaci našeho partnera ZOO Praha pro její jednoduchost a čistotu.

Jaký je váš oblíbený podnik, jaké máte nejraději jídlo a jaký nápoj?

Nemám žádnou restauraci, která by se dala označit za nejoblíbenější. Z hlediska kuchyně mám rád italskou, mexickou, indickou nebo thajskou. Oblíbeným nápojem, kterým nezapřu svůj moravský původ, je víno.

Jak často jdete po práci s kolegy/ klienty na skleničku?

Od té doby, co jsem se stal otcem, zcela výjimečně.

Kolik dní v roce trávíte na dovolené a jaká je vaše nejoblíbenější destinace?

Počet dní, které trávím na dovolené, se nevymyká obvyklému průměru. Momentálně jsou nejoblíbenější destinací všechna baby-friendly zařízení kdekoli v Česku, ale obecně preferuji spíše exotiku. V budoucnu plánuji určitě návrat do východní Afriky (Keňa, Tanzanie, Zanzibar), kterou jsem v minulosti procestoval.