Železný: Pomohu Barrandovu k desetiprocentnímu podílu

Vladimír Železný přebírá vedení TV Barrandov k 1. listopadu

Vladimír Železný přebírá vedení TV Barrandov k 1. listopadu

Televize Barrandov dnes vydala oficiální informaci o angažmá Vladimíra Železného. Potvrdila zprávu, která už médii proběhla a oznámila, že Železný se funkce generálního ředitele ujme už 1. listopadu.

„Jsem rád, že se Vladimír Železný postavil do vedení Televize Barrandov. Jeho zkušeností si velmi vážím a jsem si jistý, že společně posuneme televizi opět o velký kus dopředu,“ řekl předseda představenstva společnosti Empresa Media Jaromír Soukup.

„Po deseti letech se opět vracím ke své profesní lásce, k televizi. Televize se u nás mezitím příliš neproměnily, ale svět kolem ano. Imponuje mi práce, kterou nový vlastník této televize se skupinou Medea odvedl. Chci pomoci přeskočit první laťku k úspěchu, a tou je desetirprocentní divácký podíl. Ale je to jen první skok. Ten další míří mnohem výš, jinak bych tu nebyl,“ řekl Vladimír Železný, který v letech 1994 až 2002 vedl televizi Nova.

Televizi Barrandov provozuje společnost Barrandov Televizní Studio; tu letos v červnu převzala vydavatelská společnost Empresa Media. Železný ve funkci vystřídá Jaromíra Soukupa, který jako majitel televizi vedl od letošního června. Představenstvo společnosti Barrandov Televizní Studio zůstává beze změn, tvoří ho i nadále jeho předseda Jaromír Soukup a výkonná ředitelka Televize Barrandov Marcela Hrdá.