Získejte snadno přehled o konkurenci i možných partnerech

Albertina

Albertina

Ať už jste nováčkem ve světě podnikání nebo zavedenou společností libovolné velikosti, potřebujete mít trvalý a především aktualizovaný přehled o konkurenci ve vašem oboru a o potenciálních nových klientech. Přinášíme Vám tip, jak tyto informace snadno získat.

Analýza dat na vlastní pěst se nevyplácí


Existují dvě možnosti, jak zmapovat konkurenty a potenciální klienty či partnery. První z nich představuje pátrání na vlastní pěst - tedy vyhledávání relevantních zdrojů, jejich analýzu a závěrečné hodnocení. Jde o zdlouhavý proces s nejistým výsledkem, neboť ne všechny firmy uváděné v Obchodním rejstříku jsou firmy reálně fungující. V horším případě můžete takto vyhledat nelikvidního nebo nespolehlivého partnera. Proto je lepší zvolit druhou možnost a obrátit se na profesionály, kteří umí spolehlivé a solidní obchodní jednání rozpoznat.

Jmenuji se Albertina, těší mě!


Že slyšíte toto jméno poprvé? Pak byste se možná měli seznámit: Albertina je největší firemní databáze v České a na Slovenské republice. Na základě vaší poptávky po určité oblasti trhu (doprava, realitní agentury atd.) dokáže zanalyzovat firmy podnikající ve stejném nebo spřízněném oboru. Není ale jen tak ledajakou databází firem - je chytřejší. Dokáže totiž vybrat jen ty spolehlivé firmy. Tím může ušetřit svým klientům značné finanční částky.

Jaké informace lze z databáze získat


Prakticky jakékoli informace o konkurenci i možných obchodních partnerech. Standardně pro Vás Albertina prochází databázi všech českých firem. Je-li to vhodné, dokáže hledat i ve slovenských firmách nebo v telefonních seznamech bytových stanic.

Využijete-li Albertinu k analýze určitých firem na trhu, získáte tyto výstupy:

• kontaktní údaje - běžně dostupné i obtížněji vyhledatelné
• jméno kontaktní osoby - jednatele nebo majitele
• adresu sídla firmy, případně analýzu vzdálenosti od Vašeho sídla
• základní i detailní popis činnosti dané firmy
• počet zaměstnanců
• strukturované údaje z účetních závěrek
• informace o obratu
takové společnosti automaticky vyřadí

Jeden příklad za všechny


Představme si společnost XY z Liberce, zabývající se nákupem a dalším prodejem náhradních autodílů. XY se rozhodně před Vánoci zacílit na větší množství potenciálních odběratelů ve svém kraji. Databáze firem Albertina disponuje aktuálně cca 20 000 firemními zápisy. Firma XY si zakoupí údaje z databáze Albertiny. Z nich si vyfiltruje nejprve firmy v Libereckém kraji, automaticky se vyřadí problémové společnosti, které mají dluhy nebo pravděpodobně nevyvíjí žádnou činnost a ze získaného výstupu se tak vyfiltrují firmy, které se zabývají činností související s prodejem autodílů. Zbývá odhadem 200 firem k oslovení, k nimž klient, firma XY obdrží touto cestou kompletní zjištěné údaje (viz výše).

Máte-li zájem, můžete po vzoru naší fiktivní firmy kontaktovat Albertinu s nezávaznou poptávkou nebo si prohlédnout její e-shop.