Zlatá Pecka se blíží, porota zná vítěze

Antonín Kratochvíl, předseda poroty Zlaté Pecky

Antonín Kratochvíl, předseda poroty Zlaté Pecky Zdroj: archiv

V klubu Lávka to bude 25. února určitě kreativní „superkoncentrát“: Na galavečeru předávání cen 21. ročníku Prima Zlaté pecky budeme znát nejen ty nejlepší české a slovenské reklamy, ale na večerní projekci Noci reklamožroutů uvidíme také ty nejlepší reklamy z více než 50 zemí světa. Prima Zlatá pecka je nejstarší soutěží kreativity v reklamě u nás a tradičně jí poskytlo záštitu Ministerstvo obchodu a průmyslu. Strategie je mediálním partnerem soutěže.

Do letošní Prima Zlatá pecky přihlásilo své nejlepší práce 56 agentur, které v odborné porotě hodnotili profesionálové z několika uměleckých oborů: skladatel a dirigent Varhan Orchestrovič Bauer, režiséři F. A. Brabec a Jiří Mádl, producent a scénárista Ondřej Trojan a další tvůrci. Na únorové finále Zlaté pecky přijde i její čestný předseda, světoznámý fotograf a několikanásobný držitel ceny World Press Photo Antonín Kratochvíl.

„Já už sice vím, kdo si Pecky odnese, ale zvědavý jsem hodně na neřízenou střelu Jakuba Koháka, který Pecku opět moderuje,“ říká Kratocvhíl. Herecká asociace a Český národní panel jsou partnery ankety a výzkumu, který nám prozradí výsledky Nejlepšího herce v reklamě. Paralelně s Prima Zlatou peckou pořádá v zátoce vedle klubu Lávka „Benátskou noc“ také televize Prima. Na noblesní výletní lodi Nepomuk se sejdou herci, tvůrci a hosté televize Prima.

O cenu pro nejlepšího herce v reklamě se porvou Trojan, Kopta, Maxová, moderující Kohák či Měcháček, v agenturách to bude vřít mezi Havas Worldwide Prague, Saatchi & Saatchi Prague, Guideline, Loosers a Dark Side. A na cenu za product placement se třesou Česká televize, Prima, Media One či společnost Fuse.