Zlínský inkubátor podpořil start-up pro cloudové online vzdělávání

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Novým členem Technologické inovačního centra pro nadějné projekty (TIC) ve Zlíně se stal vzdělávací projekt Scholasticus, který kombinuje pokročilé nástroje pro online vzdělávání v jedné cloudové platformě.

Scholasticus v TIC získal podporu pro nadějné projekty v oblasti online vzdělávání. „Jsme velmi rádi, že můžeme stát u zrodu firmy s inovativní myšlenkou a globálním zaměřením a poskytnout jí podporu v začátcích podnikání,“ uvedl Petr Konečný z TIC.

Projekt, určený pro jednotlivce, firmy i veřejné instituce, probíhá formou přednášek, kurzů nebo webinářů. Přednášky na konkrétní témata jsou vždy ve video formátu v délce do jedné hodiny. Obsah přitom dorazí k uživateli bez zpoždění kdekoliv na světě, v libovolném jazyce, bez omezení počtu zhlédnutí a je optimalizován pro všechny webové prohlížeče, mobilní telefony i tablety. Uživatelské rozhraní a implementaci je možné upravit přímo pod vlastní doménou či intranetem.

Pro koncové uživatele se Scholasticus rozhodl nabízet v každém jazyce vlastní certifikované kurzy pouze s těmi nejlepšími lektory z daného oboru. „V současné době jsme oslovili desítky lektorů a intenzivně připravujeme kurzy, které budou již během podzimu dostupné na našich webových stránkách. Zároveň jsme otevřeni spolupráci s dalšími profesionály, kterým nabízíme pomoc při přípravě a implementaci kurzů, stejně jako zajímavé podmínky rozvoje a spolupráce, “ uvedla Andrea Kremserová, spoluzakladatelka start-upu.

Autoři projektu plánují, že během prvního roku by v Česku mělo vzniknout na 50 certifikovaných online kurzů. Ve finále by jich pak pro každou zemi zapojenou do projektu měla být k dispozici zhruba stovka.

TIC
Technologické inovační centrum bylo založeno v roce 2005 Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně a Zlínským krajem. Jeho hlavním cílem je naplňovat strategii ekonomického rozvoje Zlínského kraje, vytvářet podmínky pro vznik a rozvoj inovačních firem, pro využívání výsledků výzkumu a vývoje v podnikatelské praxi s důrazem na high-tech technologie a pro rozvíjení nových oborů, technologií a služeb. Centrum provozuje podnikatelský inkubátor, kde podporuje perspektivní začínající firmy v rozjezdu podnikání.