Jedná se například o sýry Lučina, Sedlčanský, Král sýrů, Pribináček či Apetito. Součástí skupiny jsou i slovenské mlékárny, které vyrábí potraviny pod značkou Liptov. „Z původních pěti právnických osob jsme postupně vytvořili dvě, jednu pro Česko a jednu pro Slovensko,“ uvedl generální ředitel pro český a slovenský trh Miroslav Maňásek.
Změna názvu má podpořit mezinárodní viditelnost firmy, bude se všude jmenovat stejně. Zákazníci mají změnu zaznamenat pouze na obale v informacích pro spotřebitele, všechny potraviny vyrobené v Sedlčanech, Přibyslavi či Hodoníně totiž ponesou jméno téhož výrobce.
Společnost Bongrain, předchůdce Savencie, začala podnikat na českém trhu už v roce 1993, kdy vstoupila majetkově do Pribiny a do konce 90. let totéž učinila u dalších dvou firem. V současnosti má v Česku a na Slovensku zhruba 1200 zaměstnanců. Tržby se pohybují v Česku okolo tří miliard korun, na Slovensku jsou poloviční. Francouzská mateřská společnost má téměř stoletou tradici a výrobky dodává do 120 zemí světa. Patří mezi pět největších světových firem v mlékárenství a sýrařství.