AMD propustí až 30 procent zaměstnanců

AMD

AMD

Potácející se AMD, druhý největší výrobce procesorů pro osobní počítače na světě, chce zrušit tisíce pracovních míst. Napsaly to servery Bloomberg a All Things D s odvoláním na neveřejné zdroje.

Škrty budou oznámeny příští týden a dotknou se nejméně deseti procent z 11 100 zaměstnanců americké firmy, uvedl Bloomberg. Podle informací All Things D bude propouštění ještě rozsáhlejší a může postihnout 20 až 30 procent zaměstnanců. AMD se snaží co nejvíce omezit náklady, tržby za třetí čtvrtletí totiž podle odhadu firmy klesnou přibližně o desetinu.

Výpovědi postihnou především inženýry a zaměstnance obchodní oddělení, tedy ty, kterým se vyhnula první vlna propouštění. Ta proběhla na konci minulého roku, o práci tehdy přišlo 1400 zaměstnanců.

„S tak slabou poptávkou po počítačích podle nás firma nemá jinou možnost než výrazné snížení nákladů,“ souhlasila s kroky AMD Betsy Van Hees, analytička společnosti Wedbush Securities. Očekávané škrty dosahující deseti až dvaceti procent celkových nákladů „odpovídají tomu, co jsme slyšeli od našich zdrojů z odvětví,“ dodala.