Auto Bild odhalil novou Fabii

Německý časopis Auto Bild zveřejnil na svých internetových stránkách fotografie třetí generace modelu Škoda Fabia. Nový model se má objevit na jaře 2014. Podle fotografie je novinka štíhlejší a prostornější než předchozí modely.

Podle časopisu vychází Fabia z nové variabilní platformy MQB (Modulare Querbaukasten) automobilky Volkswagen, která se má od letošního roku stát základem více než 30 modelů automobilky.

Nový model má větší rozchod kol a více místa. Od modelového roku 2015 nabídne také dieselový tříválec TDI. Cena by měla být od 10 tisíc eur (272 500 korun). Auto Bild odhalil i další novinky, včetně nové Octavie, Roomsteru či Yetiho.

Na nedávném autosalonu v Ženevě Škoda už představila své městské "vozítko" Citigo. To má odstartovat ofenzívu, díky které plánuje mladoboleslavská automobilka dosáhnout v roce 2018 celosvětových prodejů na úrovni 1,5 milionu vozů. Dalším modelem na řadě má být vůz vycházející z konceptu MissionL.

Nejprodávanějším modelem automobilky zůstává Octavia jejíž odbyt loni vzrostl o 10,7 procenta na téměř 390 tisíc vozů. Fabia skončila s 267 tisíci prodanými kusy a růstem o 16,5 procenta druhá. Superb loni poprvé prolomil hranici 100 tisíc prodaných vozů. Odbyt Superbu, vlajkové lodi značky vzrostl o 18,1 procenta na téměř 117 tisíc vozů.