Centropol se stal hlavním alternativním dodavatelem elektřiny

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: centropol.cz

Společnost Centropol Energy na konci června měla 178 224 odběrných míst elektřiny, a stala se tak hlavním alternativním dodavatelem elektrické energie. Vyplývá to z údajů Operátora trhu s elektřinou (OTE). Do konce roku chce mít Centropol 250 tisíc zákazníků.

„Pozice největšího alternativního dodavatele elektřiny jsme dosáhli po zhruba třech letech působení na trhu,“ uvedl předseda představenstva Centropol Energy Aleš Graf. S počtem odběrných míst předstihl Centropol jednoho ze svých hlavních konkurentů Bohemia Energy, který registruje 174 481 odběrných míst.

Centropol získává zhruba 15 tisíc nových zákazníků měsíčně. Většina z nich odchází od velkých firem jako ČEZ nebo Pražská energetika. „Největší nárůst nadále předpokládáme v segmentu domácností. Klíčovými zákazníky je však pro nás stále firemní klientela z oblasti maloodběru a státní správa a samospráva,“ uvedl obchodní ředitel Centropolu Lukáš Pokrupa.

Odběratelé přistupují ke změně prodejce elektřiny či plynu čím dál častěji. Alternativní dodavatelé je lákají zajímavými ceníky. Podle odborníků jsou časté změny dodavatele důkazem fungujícího energetického trhu. Za první pololetí letos změnilo dodavatele elektřiny celkem 237 026 zákazníků. Většina z nich jsou domácnosti. Za celý loňský rok přistoupilo na změnu dodavatele elektřiny bezmála 250 tisíc klientů.

Obdobná situace panuje na trhu s plynem. Do konce června změnilo prodejce plynu 145 844 zákazníků. Za celý loňský rok to bylo 84 392 klientů.