Coca-Cola po 20 letech končí s výrobou na Slovensku, propustí stovku lidí

Coca-Cola, ilustrační foto

Coca-Cola, ilustrační foto Zdroj: CC BY-SA 2.0: Marion Doss

Výrobce nealkoholických nápojů Coca-Cola uzavře po více než dvaceti letech provozu svůj výrobní závod na Slovensku, důvodem je snaha snížit náklady. O práci přijde přes sto lidí, informovala slovenská média s odvoláním na vyjádření společnosti Coca-Cola HBC Slovenská republika.

Výrobu v továrně u Piešťan na západě Slovenska plánuje Coca-Cola ukončit v závěru prvního čtvrtletí příštího roku, tamní centrální sklad a logistické centrum hodlá využívat do konce roku 2016.

Ve slovenském závodě má Coca-Cola linky na plnění lahví sycenými a nesycenými nealkoholickými nápoji, pramenitou vodou, jakož i na plnění nápojových kartonů pro džusy. Výrobní zařízení ze Slovenska budou prý přestěhována do Rakouska. Skupina má ve středoevropském regionu v okruhu 330 kilometrů šest výrobních závodů, z toho jeden je v Praze.

Spotřeba nealkoholických nápojů na Slovensku dosáhla svého vrcholu v roce 2007, kdy každý obyvatel pětimilionové země vypil v průměru přes 242 litrů těchto nápojů. Loni spotřeba dosáhla téměř 208 litrů nealkoholických nápojů na obyvatele.