Daimler se zajímá o výrobce motorek Agusta

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Daimler

Německý automobilový koncern Daimler jedná o koupi zhruba čtvrtinového podílu v italském výrobci motocyklů MV Agusta. Informoval o tom německý list Süddeutsche Zeitung s odvoláním na zdroje z italského finančního sektoru. Dohoda v hodnotě kolem 30 milionů eur (828 milionů korun) by prý mohla být podepsána již příští týden.

Většinovým vlastníkem společnosti MV Agusta je italská rodina Castiglioni. „Jednající strany se ve většině bodů shodly. Počítáme s tím, že dohoda bude brzy podepsána,“ citoval Süddeutsche Zeitung své zdroje.

Daimler vyrábí například luxusní osobní automobily Mercedes-Benz. Firma je rovněž největším producentem nákladních vozů na světě.

Zájem automobilek o motocyklové technologie roste, protože přísnější pravidla pro emise tlačí výrobce aut k používání menších a lehčích tříválcových motorů. MV Agusta vyvíjí tříválcové motory pro své závodní motocykly.

Německý automobilový koncern Volkswagen již předloni prostřednictvím své divize Audi koupil za 860 milionů eur (téměř 24 miliard Kč) italského výrobce motocyklů Ducati.