Firma z Česka postaví v Itálii sklady pro Lamborghini a Ducati

Vizualizace logistického centra pro automobilky Lamborghini a Ducati. V Itálii ho postaví v Česku sídlící developer P3.

Vizualizace logistického centra pro automobilky Lamborghini a Ducati. V Itálii ho postaví v Česku sídlící developer P3. Zdroj: P3

Automobilce Lamborghini postaví nové logistické centrum firma z České republiky.
Developer P3, který uspěl v Itálii, sídlí v Praze. Vizualizace developerského projektu P3 v Lovosicích.
Výrobce motocyklů Ducati chystá změny v logistice.
P3 patří mezi největší hráče na trhu průmyslových nemovitostí. Na snímku areál v Hradci Králové.
Lamborghini Huracán. Jeho výrobce bude mít společně s motorkáři z Ducati nový sklad.
11
Fotogalerie

V Praze sídlícímu developerovi P3 se podařil první průnik do Itálie s projektem výstavby na míru. Automobilka Lamborghini a výrobce motocyklů Ducati si u něj objednali stavbu nového logistického centra poblíž Boloni.

„Harmonogram výstavby je velmi napjatý. Práce na místě již začaly a hotovo má být do konce letošního roku,“ uvedl developer ke stavbě. Výši investice nezveřejnil.

Nová hala bude mít třicet tisíc metrů čtverečních. Bude mít řadu ekologických prvků. Mimo jiné solární panely na střeše budou ohřívat vodu v budově a zajišťovat energii na vytápění i chlazení.

Pro P3 znamená transakce další úspěch v boji o zákazníky z automobilového průmyslu. Ten vedle internetových obchodníků patří na trhu průmyslových nemovitostí mezi největší motory poptávky. P3 postavila například na Slovensku logistické centrum pro firmu PTG, která dodává kola pro bratislavský Volkswagen. V Německu vybudovala sklad na náhradní díly pro automobilku Peugeot Citroen.

P3 je mezinárodně působící developer s centrálou v Praze. Skupina je na devíti trzích. V portfoliu má téměř čtyři miliony metrů čtverečních skladů a průmyslových hal. Do jejího portfolia patří rovněž největší logistický komplex v Česku, který je v Praze-Horních Počernicích. Vlastníkem P3 je od loňska singapurský státní fond GIC. Za firmu tehdy v přepočtu zaplatil kolem 65 miliard korun.