Hutní montáže vstupují na bulharský trh

Hutní montáže - ilustrační foto

Hutní montáže - ilustrační foto Zdroj: Hutni montaze

Společnost Hutní montáže ze strojírenské skupiny Vítkovice Machinery Group vstoupí v premiéře na bulharský trh. Získala zde kontrakt za více než 130 milionů korun. „Zakázka zahrnuje výstavbu kotle a technologického zařízení pro stávající elektrárnu v industriální zóně poblíž města Devnya, 30 kilometrů od Varny. Kotel bude sloužit jako další zdroj páry a elektrické energie pro sousedící chemický závod,“ přiblížil generální projekt ředitel Hutních montáží Miroslav Přecechtěl.

Kontrakt v Bulharsku je podle generálního ředitele pro společnost referenční, a to hned ze dvou důvodů. Jednak si Hutní montáže označují na mapě světa zcela nový trh, jednak je jejich smluvním partnerem polská pobočka společnosti Foster Wheeler, která doposud spolupracovala výhradně s konkurencí z Polska.

„Dodávku ocelových konstrukcí navíc získala naše sesterská společnost ve vítkovické strojírenské skupině – Vítkovice Power Engineering a na stavbu posíláme i naše unikátní mechanismy,“ doplnilPřecechtěl.

Hutní montáže jsou jednou z klíčových dcer skupiny Vítkovice Machinery Group a patří do jejího produktového pilíře služeb. Pracují na velkých projektech, především energetických, napříč celým světem.

Hutní montáže mají aktuálně 625 zaměstnanců. Za rok 2014 vytvořily zisk před zdaněním 34 milionů korun. Tržby společnostipřesáhly jednu miliardu korun.