Inflace a energetická krize ochuzují naše kupce, ví Škoda Auto a chystá se na těžké časy

S hrozícím příchodem recese do Evropy kalkuluje i „nový“ šéf Škody Auto Klaus Zellmer. Mladoboleslavskou automobilku proto už nyní připravuje na složitější časy.

S hrozícím příchodem recese do Evropy kalkuluje i „nový“ šéf Škody Auto Klaus Zellmer. Mladoboleslavskou automobilku proto už nyní připravuje na složitější časy. Zdroj: Škoda Auto

Žně jsou ty tam, automobilky působící v Evropě čeká v příštích letech mimořádně náročná výzva. Zvládnout přechod od výroby spalovacích vozů k elektrickým v době, kdy je všeobecně očekáván silný ekonomický útlum. S hrozícím příchodem recese do Evropy kalkuluje i šéf Škody Auto Klaus Zellmer. Mladoboleslavskou automobilku proto už nyní připravuje na složitější časy.

„Inflace, energetická krize a všechny výzvy, které dál vyplouvají na povrch, budou mít významný dopad na spotřebitele i podniky. První polovina příštího roku pro nás ještě bude obstojná. Máme velké množství nevyřízených objednávek. Druhé pololetí už ale bude ekonomicky mnohem náročnější," popsal Zellmer v exkluzivním rozhovoru, který si budete moci přečíst v úterý v deníku E15 a na E15.cz.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!