Lamborghini představilo svůj první hybrid. Z rychlosti neslevilo

Představení Lamborghini Asterion

Představení Lamborghini Asterion Zdroj: profimedia.cz

Představení Lamborghini Asterion
Představení Lamborghini Asterion
Představení Lamborghini Asterion
Představení Lamborghini Asterion
Lamborghini Asterion
7
Fotogalerie
V polovině září vypustila automobilka Lamborghini do světa první obrázek slibující překvapení pro pařížský autosalon. Kromě v podstatě nic neříkajících frázích jsme si mohli pouze domyslet, o co asi tak zhruba půjde. Dnes už víme, že jde o zbrusu nový supersport, který dostal jméno Asterion.

Pod povrchem se ukrývá pulg-in hybridní pohon sestávající z desetiválce a tří elektromotorů. Sdružený výkon pohonného ústrojí je závratných 910 koní. Jméno si automobilka vypůjčila z řecké mytologie. Asterion byl minotaur, tedy muž s býčí hlavou.

Auto vystřelí na stovku za tři sekundy a maximální rychlost činí 320 km/h. I přes tyto výkony myslí Lamborghini samozřejmě také na ekologii. Pouze na elektřinu ujede Asterion až 50 km.

Lithium-iontové baterie se ukrývají ve středovém panelu, který normálně u Lamborghini slouží k umístění převodovky. Sedmistupňová převodovka je v tomto případě mezi motorem a zadní nápravou. Lamborghini uvádí kombinovanou spotřebu 4,1 litru.

Podle automobilky je to úplně nová etapa v její existenci, kdy se kombinuje nejen drtivý výkon a styl, ale také udržitelná mobilita.