Mitasu se daří. Bude dodávat pneumatiky k traktorům AGCO

Pneumatiky Mitas

Pneumatiky Mitas Zdroj: bagry.cz

Mitas
Mitas
Mitas
Mitas
Mitas
7
Fotogalerie
Český výrobce pneumatik Mitas podepsal exkluzivní čtyřletou smlouvu s předním evropským výrobcem traktorů a kombajnů - společností AGCO. Česká firma bude dodávat pneumatiky pro traktory a kombajny značek Fendt, Massey Ferguson, Valtra a Laverd, které globální firma AGCO vyrábí ve svých závodech v Německu, Finsku, Francii a Itálii.

Mitas dosud dodával pneumatiky pro stroje značky Fendt. Lukrativního zákazníka získal v roce 2004, kdy koupil divizi zemědělských pneumatik od konkurenčního výrobce pneumatik, firmy Continental.

Firma AGCO je s mitaskami spokojená – nedávno je ocenila hodnocením A, což je nejvyšší vyznamenání kvality. Krátce nato následoval podpis čtyřletého kontraktu.

Z pražské Hostivaře na americký zapadákov. Příběh značky Mitas čtěte zde:

Pneumatiky pro zemědělské a velké průmyslové stroje tvoří základ byznysu společnosti Mitas. Česká firma s tradicí sahající do období první republiky má tři továrny v České republice, jednu v Srbsku a jednu v USA. Výstavba americké továrny v Charles City stála miliardu korun, což z ní činí vůbec největší českou jednorázovou investici ve Spojených státech.

Akciová společnost Mitas, která patří do holdingu CGS, vloni vykázala obrat 11,58 miliardy korun.