Mountfield se dostal do zisku, vydělal přes 110 milionů

Nové prodejny sítě Mountfield.

Nové prodejny sítě Mountfield. Zdroj: Mountfield

Nové prodejny sítě Mountfield.
Nové prodejny sítě Mountfield.
Nové prodejny sítě Mountfield.
4
Fotogalerie

Prodejce zahradní techniky a bazénů Mountfield loni vytvořil konsolidovaný zisk 114 milionů korun po předchozí ztrátě 30 milionů. Konsolidované tržby loni činily 5,6 miliardy korun, předloni to bylo 5,1 miliardy korun.  Do konsolidačního celku patří mj. firmy Marimex, Garsys, Mountfield SK, F AIR či Laminet.

V letošním roce se firma soustředí na rozvoj nabídky a na rozvoj výroby zahradní techniky a bazénů. "V dalších letech mají společnosti za cíl nadále pokračovat ve stávající podnikatelské činnosti a dosažení uspokojivých hospodářských výsledků," uvádí výroční zpráva.

Majoritní podíl v Mountfieldu loni koupila od jejího zakladatele Ivana Drbohlava čínská skupina Eurasia Development Group Limited. V roce 2016 Mountfield získal 79 procent prodejce bazénů Marimex.

Generální ředitelka firmy Jana Moravová v květnu ČTK řekla, že společnost chystá nové prodejny v Česku i na Slovensku. V nejbližších dvou letech se má rozšířit počet prodejních míst zhruba o pět. Stávající obchody, kterých má firma více než 70, procházejí modernizací nebo jsou přemísťovány do atraktivnějších lokalit. Mountfield se více zaměřuje i na export bazénů a příslušenství.

Zakladatelem firmy je Ivan Drbohlav, který v roce 1991 otevřel se společníky první prodejnu Mountfield v Mnichovicích u Prahy. Firma patří řadu let mezi největší obchodní řetězce v Česku a je největším specializovaným maloobchodním prodejcem v zemi. Má 1920 zaměstnanců.